Profesorii vor să iasă cu 3 ani mai devreme la pensie, fără penalizare

Solicitarea a fost adresată Guvernului de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Sindicaliștii invocă nivelul de suprasolicitare neuropsihică, precum și faptul că un cadru didactic este nevoit să lucreze cu până la 38 de elevi la clasă.

Acest lucru înseamnă o atenție sporită atât la fiecare elev în parte, cât și la propria persoană, un grad mare de responsabilitate față de elevi și pregătirea acestora, un consum psihic deosebit pentru activitățile desfăşurate atât în timpul orelor, cât și în timpul pregătirii acestora, un efort considerabil în ceea ce privește nu doar conduita, cât și pregătirea profesională, dar și adaptabilitatea la fiecare elev în parte, mai ales acolo unde sunt și cazuri speciale.

Toate acestea se traduc printr-un singur termen: epuizare.

De asemenea, ei susțin că unii profesori diagnosticați cu diferite afecțiuni ar fi vrut să iasă la pensie mai devreme, dar nu au putut din cauza legii. Și puțini aleg pensionarea pe caz de boală pentru că ar primi bani foarte puțini. Sindicaliștii mai sunt nemulțumiți și de faptul că în sistemul de educație pensia medie este de circa 1.000 de lei.

Lasa un comentariu