Restituirea taxei auto 2018. Ce acte sunt necesare la ANAF

Potrivit unei decizii a Guvernului, restituire taxa auto 2018 se va face de către ANAF într-o singură tranşă, iar cererile de restituire trebuie depuse până la 31 august 2018.

 Beneficiarii deciziei Guvernului sunt românii care au achitat respectivele taxe și care nu și-au primit banii înapoi. Deși s-a vehiculat că taxa va fi restituită în cinci tranșe, decizia finală a stabilit că suma va fi restituită într-o singură tranșă.

Restituirea taxei auto 2018 se realizează, în baza deciziilor emise de ANAF, astfel:

  • pentru taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018;
  • pentru timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

    Acte necesare restituire taxa auto 2018

    Pentru a primi înapoi taxa, contribuabilul trebuie să depună o cerere la administrația fiscală centrală competentă în administrarea acestuia. La cerere se vor anexa documentul doveditor al plății taxei. Adică chitanța fiscală/ordinul de plată și extrasul de cont care să ateste efectuarea plății acesteia, în original sau în copie. De asemenea, este nevoie de cartea de identitate a vehiculului și certificatul de înmatriculare. În cazul taxelor plătite de societățile de leasing, situația este alta. Cererea de restituire a taxei trebuie făcută de proprietarii care au cumpărat mașinile prin leasing.

Lasa un comentariu