România la târgul de carte de la Paris

 Standul țării noastre, considerat printre cele mai reușite

“România, aşa cum nu ați mai citit-o”. Este tema țării noastre la Târgul Internaţional de Carte de la Paris. Mii de vizitatori au apreciat standul creat de Institutul Cultural Român iar presa franceză l-a pus în topul celor mai bune de la „Salon du livre”.

În lumina reflectoarelor de la Paris s-a aflat din nou Constantin Brâncuşi. S-au lansat două cărţi ce vorbesc pentru prima dată despre povestea de dragoste dintre el şi o dansatoare elveţiană, singura cu care ar fi vrut să se căsătorească și una ce conține corespondența integrală dintre el și Marcel Duchamp. Programul evenimentelor de anul acesta a cuprins noutăți într-un cadru apreciat de vizitatori. Presa franceză a scris ca este primul în topul celor mai frumoase standuri. Noutăţile din acest an sunt atelierele de carte pentru copii, dar și celebrarea celor 100 de ani de benzi desenate româneşti.

Standul României are aproape 100 metri pătrați și zeci de mii de vizitatori. Salonul de la Porte de Versailles se bucură de o maximă vizibilitate în presa franceză.

Lasa un comentariu