S-a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru drumul județean 673!

Anul trecut, în luna decembrie s-a semnat finanțarea pe PNDL 1, a drumului județean ce leagă localitățile Slivilești, Bolboși, Borăscu, Turceni, până la intersecția cu drumul european 79. Astăzi s-a semnat contractul de execuție a lucrării.

Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, stabileşte cadrul legal pentru implementarea unor proiecte de importanţă naţională, care susţin dezvoltarea regională prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, tehnico-edilitară şi socio-educativă. Obiectivele de investiţii care pot fi finanţate în cadrul programului trebuie să vizeze lucrări de realizare / extindere / reabilitare / modernizare, respectiv dotare, pentru unul dintre următoarele domenii specifice: sisteme de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei; sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate; unităţi de învăţământ preuniversitar, respectiv: grădiniţe, şcoli generale primare şi gimnaziale, licee, drumuri publice clasificate şi încadrate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, ca drumuri judeţene, drumuri de interes local, drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor; poduri, podeţe sau punţi pietonale.

„ Astăzi am semnat contractul de execuție a lucrării drumului județean ce leagă localitățile Slivilești, Bolboși, Borăscu, Turceni, până la intersecția cu drumul european 79. Am avut o procedură în care ne-au fost prezentate peste 25 de oferte, 65 de ofertanți din România cât și din afară. Valoare contractului este de 32. 929.372 de ron, fără TVA, din care finațarea din bugetul propriu este de 200.000 de ron. Traseul drumului va pleca din zona de Vest a județului, va străbate trei comune: Slivilești, Bolboși, Borăscu și orașul Turceni. Acest drum va avea o lungime de 30 de km. Pentru tronsonul cu pavaj cubic din fața termocentralei Turceni se va aplica un strat de 4 cm de uzură, 6 cm de binder, 12 cm strat de piatră spartă, 20 de cm de balast. Conform proiectului tehnic se vor executa următoarele lucrări: parapet pietonal nou, parapet direcțional, refacerea aparatelor de scurgere a apelor, etc. În acest proiect se va executa accesul la 1322 de proprietăți. Aceste proprietăți vor beneficia de refacerea podețelor. Se vor moderniza și 20 de stații de transport, aici ne referim la marcaje și indicatoare. Termenul de execuție al contractului  este de 24 de luni” a declarat Cosmin Popescu, președinte CJ Gorj.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.