Schimbări la legea pensiilor! Minerii și energeticieni pot întâmpina din nou probleme! 

Când credeau că se pot bucura de o reducere a vârstei de pensionare cu 13 ani, minerii și energeticienii par a se lovi de alte probleme.

În ultimul timp, in spațiul public au apărut informații cum că Guvernul nu mai vrea să reducă cu 13 ani vârsta de pensionare în minerit și energie, după ce va intra în vigoare noua lege a pensiilor. În aceste condiții, angajații CE Oltenia nu se vor mai putea pensiona la 52 de ani, ci la 55, pe viitor.

Ion Iordache, președintele PNL Gorj, a postat un filmuleț pe pagina sa de socializare prin care spune că “Noua lege a pensiilor este nedreaptă pentru angajații din CEO!” .

“Pierdem multe dintre drepturile obținute cu sacrificii prin legea 197 și nu pot accepta asta!

Luni, la ora 9.00, în acord cu majoritatea liderilor de sindicat din companie, invit la discuții toți parlamentarii și liderii de Gorj pentru a formula observații la noua lege a pensiilor pe care să le susținem împreună în baza demersurilor pe care le vom stabili de comun acord.

Cred că de acestă dată chiar nu este cazul de orgolii sau ambiții!

Toți trebuie să ținem cont că cei care au lucrat sau lucrează în minerit și energie merită o pensie demnă, dar și că soarta celor 1800 de angajați pe perioadă determinată depinde în mare măsură de succesul demersului nostru!

Gorjul are nevoie de noi! Hai la treabă!”, transmite Ion Iordache.

Lasa un comentariu