Se schimbă data pensiilor după scandalul din Gorj

Liviu Dragnea anunţă schimbarea datei la care sunt plătite pensiile românilor. Astfel, dacă în prezent pensiile sunt virate în perioada 9-28 a fiecărei luni, s-a decis ca acestea să fie achitate până la data de de 15 a fiecărei luni. În zilele următoare se va stabili exact care este luna din care se va aplica această măsură.

S-a stabilit un calendar foarte strict în ceea ce privește plata pensiilor. Acum se face între 9-28 ale luni. S-a decis ca să nu mai existe niciun fel de confuzie, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii. La 1 ale lunii se virează banii către Poșta Română, apoi se fac toate procedurile, astfel încât 15 mai să fie ultima zi în care să se plătească pensiile. Rămâne să se decidă de când intră în vigoare această măsură. Problema este dacă se începe din iunie sau iulie, ca de la 15 ale lunii să se plătească pensiile”, a anunțat Liviu Dragnea.

Mai mulți pensionari din Gorj nu au primit banii la timp luna trecută. Ar fi trebuit să primească pensiile până la data de 25 aprilie, însă banii au venit abia la începutul acestei săptămâni fără ca oamenii să primească vreo explicație. Premierul a trimis Corpul de Control la Compania Română de Poștă pentru că sumele necesare au fost virate la timp astfel încât pensionarii să primească banii până cel târziu la data de 25 aprilie.

Lasa un comentariu