Sorin Boza: „A știut cineva din cei care vorbesc, care este graficul pentru achiziționarea creditului? Toată lumea să stea liniștită, totul este în grafic, nicio zi în plus, nicio zi în minus”

Creditul de 500 mil ron pentru achiziționarea certificatelor de carbon este principalul subiect de dezbatere al politicienilor și nu numai. Prezent la emisiunea „Ora de Știri”, Sorin Boza, Președintele Consiliului Director al C.E.Oltenia a ținut să precizeze:  

„Pregătirea pentru demararea acestui credit a început la sfârșitul lunii August 2018, când conducerea societății a demarat discuții cu Eximbank pentru posibilitatea garantării unei facilități de credit pentru achiziționarea certificatelor de CO2(…..)Astăzi avem șase bănci care au venit alături de noi sub garantul statului iar acum suntem în ultimele două etape ale acestui credit, ultima este obținerea hotărârii de guvern marți sau miercuri, atunci când va fi ședința de guvern. Urmează semnarea contractelor după care întocmirea de către C.E.Oltenia a cererilor de retragere începând cu data de 12.04.2019.

Acesta este planul pe care ni l-am propus încă de acum cinci luni de zile, nu suntem nicio zi în plus, nicio zi în minus. Creditul este doar pentru achiziționarea certificatelor de carbon”.

Referitor la numărul certificatelor de carbon ce urmează să fie achiziționate, Sorin Boza a precizat:

„Am cumpărat din 1,4 miliarde care este suma totală, 910 milioane sunt din fonduri proprii și aproximativ 500 milioane ron vor fi din fondurile prevăzute în acest credit garantat de stat”.

Puteți urmări emisiunea integral aici:

Lasa un comentariu