TRANSLOC – gaură de peste 5 miliarde și jumătate de lei vechi în bugetul local. Primăria continua să finanțeze incompetența.

Noul conflict dintre angajați și conducerea Transloc scoate la iveală o nouă gaură în bugetul Primăriei Târgu Jiu. Recent, lucrătorii serviciului public de transport al municipiului s-au declarat extrem de nemulțumiți de faptul că salariile nu le-au fost majorate din anul 2008. În urma ședinței Consiliului Județean de luni, 25 septembrie, s-a aprobat majorarea salariilor prin suplinirea subvenției de la bugetul local cu mai bine de 220.000 de lei noi. 

Salariații Transloc au declarat că vehiculele care le sunt puse la dispoziție le pun viața în pericol, deoarece  acestea sunt vechi foarte vechi. Unele au aproape 24 de ani, iar ei nu le pot repara deoarece firmele care produceau piesele necesare nu mai există.

Liderul de sindicat al Transloc, Vasile Brânzan , ne-a declarat că problemele cu care se confruntă angajații sunt argumentate de salariile mici și de condițiile grele de muncă: ” Faptul că cei din Consiliul Local au lăsat de izbeliște societatea și nu au făcut investiții în ultimii 20 de ani, aceste lucruri ne-au adus la situația cu care ne confruntăm”.

Fără număr, de la Consiliul Local

În urma ședinței de luni a consilierilor locali s-a alocat suma de 220.000 de lei noi pentru societatea publică de transport. Liderul de sindicat spune că acești bani sunt pentru plata salariilor, însă acoperă lefurile doar până la finalul acestui an.

La Transloc conflictul dintre sindicat si management este unul deschis și fără menajamente.  ” Relația este una foarte proastă. Managerul nu a fost niciodată deschis la un dialog cu noi. În 2001 am ajuns angajat aici, iar la 3 luni de la venirea mea am avut un conflict cu domnul manager. I-am cerut să-mi creeze condiții de muncă, prezentându-i un plan de amenzi pe lună. Ca să putem reuși întocmirea unui plan de amenzi, controlorului îi trebuie condiții de muncă. Am cerut ca toate butoanele să funcționeze în autobuz, pentru a putea bloca sau debloca ușile. Unui om ca să îi ceri anumite lucruri întâi trebuie să îi oferi. ” a mai spus Brânzan. Ba mai mult, acesta spune că în viziunea sa singura cale în soluționarea problemelor stă în plecarea sau pensionarea lui Căilean.

Eu mi-am făcut treaba. Am luat 7,6 și am produs 2

După ce în prima fază a evitat să stea de vorbă cu noi, directorul societății de transport local Vasile Căilean a acceptat într-un final dialogul.  Acesta consideră că sumele pe care le-a acordat Primăria Municipiului Târgu-Jiu, în acest an pentru Transloc au fost folosite așa cum trebuie și că managementul și-a făcut datoria atât cât i-au permis banii primiți: ” Pentru anul 2017 municipalitatea ne-a acordat o sumă de 540.000 de lei plus alți 220.000 de lei rezultați în urma suplinirii subvenției din ședința care a avut loc luni, 25 septembrie. Tot ceea ce a ținut de mine am făcut. În legătură cu ceea ce a declarat domnul Brânzan eu i-am spus că  lucrurile care țin de reabilitarea societății, și aici discutăm despre modernizarea autobuzelor, dar și a troleibuzelor, toate aceste acțiuni fac parte dintr-un proiect pe baza fondurilor europene. Noi am făcut atât cât ne-au permis resursele financiare”.

La mai bine de 7,6 miliarde de lei vechi s-au ridicat subvențiile acordate de municipalitate societății de transport anul acesta. Asta în condițiile în care veniturile companiei din vânzarea de bilete și publicitate nu au depășit 2 miliarde, așa cum însăși Căilean o recunoaște. Orice altă societate comercială din lumea asta ar fi fost închisă imediat în aceste condiții. Nu și la Târgu Jiu. 

 

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.