Vasile Moșoiu se dă șef la PNL. Liberalii îl desființează și îi amintesc că e „penal”

Vasile Moșoiu dă târcoale Partidului Național Liberal (PNL) Gorj! Acesta pune și gaz pe foc și se dă deja președintele interimar al organizației din Drăguțești. Liberalii au ieșit imediat la atac și au dezmințit toate laudele fostului primar.

Moșoiu a declarat, marți, în presa locală că a fost numit deja președintele interimar al PNL Drăguțești. „Eu sunt membru PNL. Am depus adeziune pe 14 octombrie. Am primit recomandarea de la fost președinte Vasile Paștea iar reprezentantul de zonă Cosmin Trufelea mi-a spus că sunt președinte interimar. Eu cred că singurul membru de la PNL care nu mă vrea acolo este domnul Gheorghe Pecingină”, a declarat Moșoiu.

Replică: Moșoiu nu e membru PNL!

Replica liberalilor nu s-a lăsat așteptată. Nici bine nu au fost rumegate declarațiile fostului edil de la Drăguțești, că PNL Gorj a și ieșit cu un comunicat de presă prin care desființează toate afirmațiile lui Vasile Moșoiu: Pentru a se evita propagarea în spațiul public a unor informații eronate, Partidul Nțional Liberal, filiala Gorj, face următoarele precizări : Domnul Vasile Moșoiu nu deține calitatea de membru al Partidului Național Liberal. Conform Statutului Partidului Național Liberal, Art.16. :  Calitatea de membru al PNL se dobândește ca urmare a deciziei BPL , validate de BPJ, pe baza unei adeziuni formulate în scris de către candidat, a unei fișe personale și a unei declarații pe  propria răspundere că îndeplinește condițiile de înscriere prevăzute în Statut, depuse la sediul organizației locale pe raza căreia candidatul își are domiciliul, reședința sau locul de muncă, la alegerea sa.  La Art. 17, Statutul PNL prevede că : pe baza cererii de adeziune, BPL decide prin vot cu privire la cererea de intrare în partid și transmite decizia la BPJ pentru validare.(…) Dobândirea calității de membru devine efectivă la data înregistrării în Registrul Național al Membrilor PNL.  Până în acest moment, la sediul PNL Gorj, nu a fost depusă o adeziune din partea domnului Vasile Moșoiu și nici un proces-verbal de ședință al Biroului Politic Local Drăguțești, în care să se fi pus în discuție o astfel de intenție”, se arată într-un comunicat de presă emis de PNL.

Mai mult, liberalii au explicat, în același document, de ce are impresia Moșoiu că are adeziune: “Într-o ședință de Birou Politic Județean al PNL Gorj, din luna octombrie, s-a dat un vot de principiu, pentru  a se stabili dacă poate fi demarat un dialog cu Vasile Moșoiu, în acest sens. Nu s-a supus votului adeziunea sa și, în niciun caz, desemnarea sa ca președinte interimar la PNL Drăguțești.  Deținerea unei funcții în cadrul partidului este condiționată de deținerea calității de membru”.

PNL și „penalii”

PNL nu a uitat nici să sublinieze că nu poate fi membru al acestui partid o persoană condamnată la închisoare. Reamintim că Vasile Moșoiu a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Lasa un comentariu