Weber încearcă marți să o convingă pe Dăncilă să scoată aldiștii din conducerea CEO

Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, a avut o reacție vehementă după numirea unui nou Consiliu de Supraveghere la Complexul Energetic Oltenia, dominat de reprezentanți ai ALDE. Cu toate că președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a negat orice susținere pentru noul Consiliu de Supraveghere, gorjenii Marius Mănescu și Marius Dumitrașcu nu ar fi ajuns vreodată în CS, fără sprijin politic.

În plus, Marius Dumitrașcu, reprezentant al unei firme de transporturi, a beneficiat de susținerea ALDE Gorj pentru a fi numit pe postul de secretar de stat în Ministerul Energiei. Dumitrașcu a preluat atribuțiile secretarului de stat Doru Vișan în domeniul minier și răspunde direct de Complexul Energetic Oltenia, cu toate că nu are niciun fel de experiență în domeniu. În același timp, Mihai Weber admite faptul că Ministerul  Energiei este în curtea ALDE.

Mihai Weber se declară revoltat

Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, s-a declarat revoltat de situația de la Complexul  Energetic Oltenia și a anunțat că marți va avea o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, ministrul Energiei, Anton Anton, și cu șeful Senatului și lider al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Discuțiile vor viza modificarea componenței Consiliului de Supraveghere la Complexul Energetic Oltenia și preluarea atribuțiilor lui Doru Vișan de către Marius Dumitrașcu.

„Va fi o discuție pe cele două teme. O discuție cu premierul. Nu se poate așa ceva. Au luat atribuțiile unui om care cunoaște, domnului Doru Vișan. Noi nu stăm cu mâinile în sân. Se poate face o numire, se poate desface. Nu știu cine e domnul Dumitrașcu. Poate e bun pe domeniul în care activează, dar nu știu care e legătura cu energia. Are ceva să-l recomande să preia atribuțiile secretarului de stat pe energie, pe minerit? Chiar sunt revoltat când aud așa ceva – nu poți să stai pasiv! Dau cu piciorul la munca depusă până acum.”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Grupuri interlope vor să pună mâna pe CEO

La rândul său, Viorel Caragea, fostulșef al IPJ Gorj, este de părere că

„grupuri interlope vor să pună mâna pe Complexul Energetic Oltenia” și că totul ar fi un „atentat la siguranța energetică a țării”. „Organele competente nu vor sta cu mâinile în sân!”, a mai transmis Viorel Caragea într-o intervenție în presa locală.

Lasa un comentariu

One thought on “Weber încearcă marți să o convingă pe Dăncilă să scoată aldiștii din conducerea CEO

Comments are closed.