Zeci de solicitări în fiecare zi pentru Programul „Prima Casă”

Programul „Prima Casă” a fost demarat pe 15 februarie şi deja a fost epuizat 5% din plafonul pe 2018, a declarat, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Alexandru Petrescu.

În avanpremieră vă pot spune că programul a fost demarat pe data de 15 februarie şi am epuizat până acum deja 5% din plafonul pe 2018…De pe 15 februarie, primim cam 60-70 de dosare ‘Prima Casă pe zi”, a spus Alexandru Petrescu.

Potrivit acestuia, timpul de prelucrare a unui dosar a scăzut în medie la cinci zile, de la 21 de zile anul trecut.

Programul continuă până în 2021

Alexandru Petrescu a menţionat că există o strategie ca Programul „Prima Casă” să continue până în 2021, anul acesta fiind alocaţi două miliarde de lei pentru garanţii, două miliarde de lei în 2019, două miliarde de lei în 2020 şi 1,5 miliarde de lei în 2021.

De asemenea, acesta a făcut şi câteva consideraţii de ordin macroeconomic, arătând că România are una dintre cele mai atrăgătoare economii europene din perspectiva potenţialului investiţional. Peste un sfert din PIB-ul ţării este generat de Bucureşti, iar distribuţia rezultatelor economice ale României plasează ţara noastră, ca model de dezvoltare, undeva la mijloc, între Ungaria, a cărei capitală produce aproape jumătate din producţia ţării, şi Polonia, cota Varşoviei din PIB fiind de circa 20%.

Lasa un comentariu