Județul patrupedelor

V-ați întrebat vreodată de ce județul Gorj este unul dintre cele mai sărace județe din țară? V-ați întrebat cumva de ce nimic nu pare să se schimbe în bine de aproape trei decenii? V-ați întrebat cumva de ce nu reușim să ieșim din această bulă creată de expresia « monoindustrial »? V-ați intrebat oare cum se face că locuitorii unui județ care găzduiește unități economice de importanță strategică pentru economia țării, trăiesc atât de rău? Și noi, și noi ne-am întrebat. Și din nefericire, încă nu am reușit să găsim un răspuns pertinent.

Coperta nr-ului pilot, anul 2007!
Nr. pilot al revistei BIZ MAGAZIN, anul 2007!

Tocmai din acest motiv am lansat proiectul Biz Magazin în 2007. Cum motivul a rămas valabil și după 10 ani, am decis reluarea acestui proiect.  Nu ne dorim să « rupem gura târgului » cu materiale BOMBĂ și nici să venim cu articole rechizitorii. Scopul nostru nu este să arătăm cu degetul către vinovații stării de fapt, deși pe alocuri nu vom avea altă variantă. Considerăm însă că vinovați suntem noi toți. Prin acțiunile noastre și, mai ales, prin lipsa acestora.

Ne dorim în schimb să identificăm răspunsurile la multitudinea de întrebări, să le prezentăm așa cum sunt opiniei publice și să venim totodată cu propuneri și idei create de specialiști, menite să ajute în remedierea lor. Ne dorim, de asemenea, să prezentăm și lucrurile bune în egală măsură. Vă mărturisesc însă că este al dracu de greu să le găsești. Și asta pentru că în ultimii 27 de ani nu a existat  nici un aspect legat de viața locuitorilor județului care să nu fi fost corupt, exploatat și de pe urma căruia să fi profitat o mână de oameni. Cam aceeași.

 

Cu toate astea, am încercat de la bun început să prezentăm analize, bazate cât mai puțin pe zvonuri și construite mai ales pe cifre, pe date, pe informații irefutabile. Toate astea ținând cont de un singur aspect : interesul public! Din nefericire, asta ne-a atras repede oprobiul unora, în special al celor care se fac responsabili de sumbra situație în care se află județul Gorj în prezent, și a acoliților lor. Asta deoarece cifrele nu mint și în special statisticile reprezintă rezumatul muncii, acțiunilor, deciziilor și faptelor lor. De fapt, în cazul de față, rezumatul unui eșec total care a adus la ceea ce vedem azi.

Așa că, deloc surprinzător, imediat după lansarea versiunii online a revistei Biz Magazin, a demarat o campanie subversivă de discreditare a muncii noastre și mai multe încercări în a dilua efectele acesteia. Căci vedeți dumneavoastră, căței care să se simtă atinși de cuvintele noastre, mai rău decât stăpânii lor, se găsesc berechet.

Din păcate pentru ei, acțiunile lor au avut un efect de boomerang. În loc să ne demotiveze, ne-au arătat că nișa cititorilor noștri chiar există și că pe termen lung vom putea să ne atingem obiectivul de a ne extinde. Totodată, acțiunile lor, ale celor care nu au prididit în a ne raporta posturile, în a ne pirata site-ul sau în a ne discredita personal pe rețelele sociale ne-au transmis, că deși mici, CONTĂM!

Așa încât, nu vom precupeți nici un efort în încercarea noastră de a indica problemele județului și ale regiunii și de a arăta eventualele soluții prin intermediul specialiștilor cu care colaborăm. Sperăm că cei ce conduc această regiune și acest județ vor avea înțelepciunea de a primi cu notă de inventar ideile prezentate în articolele noastre. Ne dorim să devenim unul dintre partenerii lor în construcția unui nou viitor. Al nostru, al vostru, al copiilor noștri, al tuturor !

Pe curând deci !

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.