Ministrul Energiei, despre stocurile de cărbune de la CE Oltenia

Pe partea de aprovizionare cu electricitate şi gaze naturale România este în grafic cu stocurile, având chiar stocuri suplimentare datorită condiţiilor meteo favorabile din această perioadă, sunt asigurările venite de la ministrul Energiei Toma Petcu.

Acesta a convocat comandamentul de iarnă din cadrul Dispecerului Energetic Naţional, ca urmare a dificultăților apărute în unele zone în privința alimentării cu energie electrică din cauza condițiilor meteorologice. “Cel mai mare număr de consumatori nealimentați cu energie electrică a fost, joi, la ora 14.00, respectiv 124.000. În cursul după-amiezii, după o mobilizare foarte bună a echipelor de intervenție din teren, numărul consumatorilor nealimentaţi a scăzut la 76.000. În privința alimentării cu gaze naturale, nu sunt probleme, iar rezervele sunt  suficiente, de peste 1,3 miliarde de metri cubi”, a transmis Petcu.

Ce stocuri de cărbune are CEO

În funcţie de evoluţia vremii, se va stabili dacă şi vineri va fi cazul să fie convocat un nou comandament de urgență.  “De altfel, situația stocurilor de combustibili pentru producerea de energie electrică și termică este foarte bună: 1,1 milioane de tone de cărbune la CE Oltenia, 56,1% grad de umplere în lacurile de acumulare ale Hidroelectrica și un debit al Dunării de peste 7.000 metri pe secundă. În ciuda avariilor din rețelele electrice, România este exportator net de energie, înregistrând o medie de circa 500 MW zilnic”, a mai anunțat ministrul.

Lasa un comentariu