Replica președintelui CJ Gorj în urma scandalului provocat de liberalii gorjeni! 


Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, consideră că revolta liberalilor gorjeni privind împărțirea banilor către primari are legătură cu faptul că se apropie campania electorală.

Acesta spune că nu au fost alocate fonduri unor primării care au bani în conturi neangrenați în nicio investiție publică.

“Campania electorală îmi bate la ușă. Sigur, 9 iunie este aproape. Anul acesta este o acțiune atipică. Ne-am obișnuit că în fiecare an, și de fiecare dată să contestăm modalitatea de repartizare a cotei defalcate din TVA și a sumei pentru întreținerea drumurilor comunale. De fiecare dată am respectat legea și respect legea, fie că e vorba de Codul administrativ, fie că e vorba de legea bugetului de stat, de normele impuse de administrația națională a finanțelor publice că urmare a discuțiilor purtate cu ministrul de finanțe. Niciodată nu am încălcat legea, drept dovadă că în 7 ani de zile nicio hotărâre nu a fost contestată . Sigur, sunt nemulțumiri, fiecare primar vrea sume cât mai mari. Oportunitatea  o stabilește CJ prin votul pe care îl va da astăzi. Dacă stabilește că proiectul de hotărâre este oportun în nevoile fiecărui UAT, va da votul, dacă nu, va vota împotriva. Eu cred că de-a lungul timpului, în 7 ani de zile, ați auzit de vreun primar care să aibă sau să fie pus în dificultate prin implementarea unui proiect din bugetul de stat din fonduri europene. Toți care au avut proiecte au primit sprijinul CJ și toți au finalizat aceste proiecte. Așa se va întâmplă și în acest an, este doar o prima etapă, urmează rectificări bugetare .

(…)

Vorbim de excedent, excedentele au o anumită definiție în lege, iar va trebui să citim că excedentul se înregistrează la dată de 31 decembrie 2023, că urmare a sumelor menționate în fiecare buget cu titlul de cofinanțare pentru proiecte europene, pentru proiecte  din bugetul de stat.

(…)

Știu foarte clar excedentul la fiecare primărie, primăriile care au excedent nefolosit, adică sume de bani aflate la dispoziție, neangreante printr-o procedura de achiziție publică nu au primit niciun ban.

(…)

“ Eu fac politică locală, politică națională o face dl Marcel Ciolacu cu dl Ciucă.

(…)

Un prim pas de campanie electorală pemntru dată de 9 iunie.

Mă așteptăm să vină mai mulți, dar au venit mai puțini, răspund oricărui primar, n-am o problema.

Mă uit în ochii lui pentru că știu că de fiecare dată când a apelat la mine, l-am ajutat. Niciodată nu o să las privirea în jos, mă uit în ochii lui și știe că l-am ajutat și că o să-l ajut, dovadă că am discutat cu ei și au înțeles mesajul. Nu îmi e rușine pentru că lucrez pentru ei și pentru comunitățile pe care le reprezintă, Lucrez pentru Gorj.”, transmite Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

Lasa un comentariu