Rezultatele Evaluării Naționale, afișate în școli

Pentru elevii care au susținut Evaluarea Națională, poate începe oficial vacanța de vară. Astăzi s-au afișat rezultatele obținute de școlari, după lungile ore dedicate studiului. Elevii nemulțumiți de notele obținute, pot depune contestații astăzi, până la ora 20:00, urmând a fi soluționate de către profesorii evaluatori, în maxim trei zile.  Astfel, în data de 29 iunie, vor fi afișate rezultatele finale ale Evaluării Naționale.

 

Astăzi au fost afișate primele rezultate ale Evaluării Naționale, atât pe site-ul Ministerului Educației Naționale, cât și în unitățile de învățământ. În timp ce unii elevi se pot bucura de acum de vacanța de vară, cei nemulțumiți de rezultatele obținute, vor trece prin noi emoții de foc, dacă vor depune contestații. Acestea pot fi depuse în cursul zilei de astăzi, până la ora 20:00, urmând să fie soluționate de către profesoriu evaluatori, până la data de 29 iunie, când vor fi afișate rezultatele finale ale Evaluării Naționale. La examen s-au înscris mai mult de 150.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a.

La nivelul județului Gorj, un singur elev a reușit să obțină nota 10 la Evaluarea Națională. Alexandru Ștefan Ișfan, elev al Colegiului ”Național Tudor Vladimirescu” și fiul inspectorului general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Ion Ișfan, a reușit să ia nota maximă la examen, drept dovadă că și-a dat interesul pentru acumularea informațiilor pe durata anilor de studiu.

 

În perioada 3- 7 iulie, elevii clasei a VIII-a trebuie să completeze fișele de înscriere la liceu, urmând ca în data de 12 iulie să aibă loc repartizarea computerizată la liceu. Rezultatele obținute la Evaluarea Națională, se ia în considerare în proporție de 80% la admiterea la liceu.

Lasa un comentariu