Sentința pentru Victor Ponta și Dan Şova în dosarul “Turceni – Rovinari”, așteptată azi

Magistraţii instanţei supreme ar putea pronunța azi decizia în dosarul “Turceni – Rovinari”, în care sunt judecați pentru fapte de corupție fostul premier Victor Ponta și fostul senator PSD Dan Șova.

De asemenea, în dosar sunt judecați și Laurențiu Dan Ciurel și Dumitru Cristea, fost director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

La ultimul termen al procesului, procurorii au cerut pedepse cu închisoarea pentru Victor Ponta și pentru Dan Șova. Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului. Procurorul DNA a solicitat condamnarea lu Victor Ponta pentru fals în înscrisuri sub semnătura privată, complicitate la evaziune fiscală și spălare de banii și o pedeapsă complementară în cazul acestuia.

La ultimul termen al procesului, care a avut loc la instanța supremă în 27 februarie, procurorul DNA a cerut condamnări cu executare în cazul fostului premier Victor Ponta și al fostului senator PSD Dan Șova.

Lasa un comentariu