Ștefan Blideanu: „ Partidul care este la guvernământ, are întâietate, în toate proiectele PNDL”

În urma legii care permite autorităților locale să majoreze salariile angajaților, Primăria Stănești a ajuns în prag de colaps financiar. De aproximativ trei luni, angajații primăriei nu și-au primit banii pentru munca prestată.

Potrivit edilului, s-a ajuns în această situație deoarece, a fost începută, pe buget local, o lucrare în valoare de 650.000 de lei. În luna septembrie, inspectorii de muncă, din cadrul ITM Gorj, au amendat Primăria Stăneşti cu 5.000 de lei pentru neplata drepturilor salariale ale angajaților, după ce au dat un termen, ca banii pentru lunile iunie și iulie să fie achitați până la data de 6 septembrie 2017.

„ În prezent, așteptăm o rectificare de buget, ca să  putem achita toate datoriile. Am ajuns în această situație din cauza lucrărilor începute pentru a asfalta un drum care ne-a costat 650.000 de lei, și care a fost finanțat din bugetul local. Am plătit 555.000 de lei, am mai avea de achitat 100.000 de lei. Noi nu avem venituri proprii mari. Guvernanții au promis că luna aceasta va veni cea de-a doua rectificare, având în vedere că prima a venit după nouă luni, sper că aceasta din urmă nu va dura atât, mai ales că anul financiar se apropie. Până acum s-a mers cu minciuna, de acum încolo nu va mai merge. Noi nu vom mai cheltui, nu vom mai face lucrări dacă nu vom avea un buget. Problema lemnelor s-a rezolvat datorită oamenilor care ne-au întins o mână de ajutor. Atât pentru școli cât și pentru noi. În schimb, mai avem ceva facturi de plătit. Cu salariile încă avem dificultăți. În ceea ce privește muncitorii, le-am achitat salariile pe august, dar pentru cei de la birouri, nu am putut aloca nimic. Așteptăm să vedem ceea ce se va întâmpla acum, în noiembrie. Din cauza faptului că nu ne-au aprobat cei de la guvernare proiectele pe PNDL, am ajuns în această situație. Era grav ca un centru de comună să nu aiba astfalt. Faptul că eu sunt de la PNL, nu am beneficiat de același sprijin ca cei de la PSD. Din trei proiecte ne-au aprobat doar unul”, a declarat Ștefan Blideanu, edil Stănești

Pentru mai multe lămuriri, am dorit să prezentăm și punctul de vedere al Președintelul Consiliului Județean.

„ Dumnealui are patru proiecte de execuție, depuse de fostul primar, pe PNDL 1, are încă un proiect de PNDL 2, o școală, și vor fi aprobate și restul. Consider că domnul primar este singurul care a făcut aceste declarații. Nu are dreptate când face asemenea afirmații”, a adăugat Cosmin Popescu, președinte al Consiliului Județean Gorj.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.