Victor Ponta prezent la Târgu-Jiu pentru promovarea noului partid.

Deşi Victor Ponta şi Daniel Constantin nu au reuşit să înfiinţeze legal PRO România, cei doi au fost prezenți astăzi în Târgu-Jiu pentru a-și promova partidul. Alături de ei s-a aflat și secretarul general al partidului Pro România, Alin Văcaru. 

Întrebat de ce crede că investițiile majore, și aici ne referim la autostrăzi, multinaționale, etc, se fac doar în centrul și vestul țării, și în ce context este văzută regiunea Olteniei la nivel european, Victor Ponta a declarat: „Sunt mai multe explicații care nu țin doar de infrastructură ci și de modul în care se promovează diferite orașe sau regiuni. Problema este următoarea, să putem obține și alte investiții în afară de cele din domeniul energiei, dar fără Complexul Energetic Oltenia lucrurile nu au cum să funcționeze. Anul 2017 a fost cel mai sărac an, după 2009, din punct de vedere al investiților”.

„Toți cei de la PSD se regăsesc la PRO România”

„ Vin de la Deva unde PSD a propus în funcția de primar un candidat de la PNL, evident că votanții partidului social democrat se vor simți trădați. Președintele partidului este PD-ist, purtătorul de cuvânt este PRM-ist, dar de la PSD mai  are voie cineva să participe? Partidul social democrat a avut dintotdeauna o guvernare foarte bună, a guvernului Năstase și cea a guvernului Ponta, lucru recunoscut și de prieteni și de adversari. În prezent guvernarea  este foarte slabă. Acest lucru va costa mult partidul în ceea ce priveste voturile. Noi suntem opoziția în acest moment, vorbim, criticăm. Ne-am luptat cu Tva Split, cu trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat”, a declarat Victor Ponta.

Ponta recunoaște faptul că, în Gorj, toată lumea vrea să lucreze în sistemul bugetar

Așa cum aminteam într-un material de acum câteva săptămâni, indicatorul bunului mers al economiei județului este numărul sau procentul șomerilor, iar acesta spune că  aproximativ 80% din populația județului Gorj nu muncește. Observând piața muncii din județ ne-am convins că în cele mai multe cazuri, oamenii se îndreaptă către sistemul public, fugind din sistemul privat, din dorința de a beneficia de o stabilitate financiară și de confort personal.

„Deocamdată în Gorj se așteaptă, dar nu știu ce se așteaptă. Odată cu dezvoltarea infrastructurii vor apărea și locurile de muncă, important e să și găsim persoane care sunt dispuse să muncească. Din ce în ce mai mulți oameni din zona privată se îndreaptă către sistemul bugetar. Toată lumea vrea să lucreze la stat, mai ales de când s-au majorat salariile. Nu există nicio țară în care toată lumea să lucreze la stat, trebuie să existe un echilibru. Sper ca acest echilibru să se păstreze și în județ” a adăugat liderul PRO România.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.