Vremea se va schimba dramatic în câteva ore!

Urmează cod portocaliu de ninsori și viscol în 14 județe

România urmează să treacă prin cel mai greu episod de iarnă din acest sezon. De la ora 23.00, Capitala și 14 județe vor fi sub alertă cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol.

 Astfel, potrivit meteorologilor, o avertizare cod galben de ger, ninsori și polei, care vizează, total sau parțial, 17 județe, va intra în vigoare azi, la ora 15.00. Tot azi, de la ora 23.00, 14 județe și Capitala vor fi sub cod portocaliu, urmând a se înregistra ninsori abundente și viscol.  ANM anunță că de joi de la ora 15.00, și până vineri la ora 20.00, va fi cod galben de ger în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.

Fenomen rar în România

Ninsorile, viscolul și gerul pentru care s-a emis, începând din această seară codul portocaliu, vor fi însoțite de un fenomen mai rar. Un nor de nisip fin ridicat din Sahara de o masă de aer cald se va întâlni cu frontul polar care a înghețat, deja, România. Fenomenul se resimte deja în Grecia și potrivit meteorologilor care monitorizează fenomenul, nisipul saharian poate ajunge și în sud-estul României. Iar atunci, nu doar codul meteo, ci și ninsoarea ar putea căpăta o nuanță portocalie.

Lasa un comentariu