ALFABETUL ȘI anALFABETUL POLITIC

Indiferent de domeniul de aplicare, Teoria Haosului ramane o constanta a descrierii comportamentului anumitor sisteme dinamice atat in interpretare tehnica cat si metaforica, literara, sociala.

Daca as extrapola alfabetul limbii romane in haosul politic actual, rezultatul probabil ar fi sa constati ca teoria sa s-ar plia pe oricare teoretician ce a ales studiul haosului in domeniul de iata-ne baza, in fizica guvernata de legile universului prin raportare la cele ale planetei Pamant, singura variabila fiind coagularea ori ciocnirea particulelor, cele mai cunoscute fiind actualmente LD, CPT, MT.

Astfel ca, dupa coagularea de tip dragoste dintre particula LD cu particula SG, de la inceputul verii, naucita de amploare, LD s-a alipit conjunctural de MT, alta particula haotica in anii parlamentari, nu planetari cum ar fi interpretat fizicienii. Conjunctura alipirii a fost o noua sansa pentru particula CPT, minuscula in universalitatea mediului politic, dar necesara pentru forta minima a lui LD, asigurat dealtfel si de magnetismul lui KH, particula cu acceleratie gravitationala puternica in constelatia UDMR, incidenta universului parlamentar.

Iata-ne introdusi in haosul amoros al literelor politice actuale, altele ca LO, VP, TB etc. fiind doar particule carcotase pe la limitele extreme ale universului politic romanesc, ciocnirile repetate lipindu-i de zidul delimitator dintre haos si organizare sociala.

Mediul creat de LD, i-a dat amploare lui MT, atribuindu-i valente de ciocnire cu diverse coagulari de particule, adica BNR, ANAF, PICCJ, MJ, DNA, ANRE si altele din constelatia multinationalelor si furnizorilor de combustibili fosili. Flacari, scantei si fum a proferat particula MT, probabil instigat de LD, dar  cu rezultatul ciocnirii gumei de mestecat de asfalt, incidente in fuziune fiind vicimele alfabetului in totalitatea literelor componente, organizate si dezorganizate ulterior de singuratica particula KWJ, aparent singura cu o miscare predictibila in universalitatea alfabetului haotic.

Daca tot am pomenit de guma lipita de asfalt care urla pentru imagine fiind de fapt o forma nedefinita de plastilina intarita prin afiliere la particula, sperioasa si ea in zona claustrofoba, LD, merita remarcate la ea doar alonja fizica pentru ca la cea tehnica, desi a aprofundat studiul, a ramas la nivelul absolventului de facultate la varsta timpurie. Doar asfaltul LD si marcajele de vopsea, particule mici si neinsemnate luate fiecare in parte, LOV, CDD, GF, CS, EN si altele au facut ca MT sa nu fie izbit de particule cu litere multe, PICCJ, DNA-LCK, DIICOT si aruncat in Bratul Pavel ca sa naufragieze din soc pe insula Belina. Nu e timpul trecut, universul politic si judiciar fiind in coliziune imediata.

Cum in haosul alfabetului vor aparea amestecuri de litere noi in forma de particule haotice in alfabetarul socio-politic, suspansul este un mod de viata, de interactiune cu literele anonime, nefolosite, abandonate pe fundul universului politic actual.

Problema literelor anonime va fi mereu asocierea de litere cat sa nu existe interactiuni majore si sa poata si ele sa haladuiasca prin mediul haotic si oxigenat al universalitatii normale si prospere, asfel incat sa poata fi contrazise toate teoriile haosului emise de ganditori ori cercetatori.

In final va invit sa facem amestecuri de litere in joaca, pentru ca din gluma, de cele mai multe ori ies lucrurile bune, solidificate sanatos si educat prin raportare la gume pe asfalt ori forme nedefinite de plastilina intarita.

Hai sa progresam haotic dar sigur respectand teoriile ce guverneaza binele public prin oameni dedicati acestui deziderat.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.