3 Pași pentru o voință de fier

Scopul vieții este desăvârșirea personală iar pentru această împlinire, să-i spunem așa, trecem prin experiențe de viață care ne învăță lecții prețioase despre cine suntem noi cu adevărat. Prin alegerile pe care le facem, ajungem cu toții, mai devreme sau mai târziu la destinație. Singura diferență este timpul pe care îl petrecem pe acest drum și felul în care ne bucurăm sau nu de această călătorie, adică de experiența în sine. Unii ajung la linia de finiș alergând și cu zâmbetul pe buze, alții îngenunchiați, iar cei din urmă târând după ei loviturile grele ale vieții.

 

Cu toții ne dorim să facem parte din categoria învingătorilor, iar pentru asta avem nevoie de un ingredient secret care se numește voință.

Vestea bună este că voința este o abilitate care se învață, vestea proastă este că necesită „puțină” muncă și dedicare. Care, dealtfel, este răsplătită cu vârf și îndesat. Azi vrem să vă vorbim despre drumul cel mai scurt spre a dobândi o voință de fier, în 3 pași simpli. Să începem!

Să știi clar ce-ți dorești

Primul și cel mai important lucru este să știi ce-ți dorești. Cu toți ne dorim să realizăm anumite lucruri în viață, fie că este vorba despre a deveni mai buni la ceea ce facem, să avem o condiție fizică mai bună sau poate să avem relații mai bune cu cei din jur. Odată ce ți-ai setat țelul sau țelurile cât mai clar posibil, ești pregătit să pui voința să lucreze în favoarea ta. Cu cât scopul tău este mai bine definit, cu atât îți va fi mai limpede care vor fi pașii următori de făcut. A, și încă ceva! Nu-ți fie frică să-ți dorești ceva, doar pentru că ți se pare foarte greu sau pentru că nu știi cum să-l obții. Dacă nu îndrăznești să creezi mental acea realitate în care ai obținut deja acel lucru, ea nu poate exista. Cerul este limita, tot ce trebui să faci este să stabilești cât mai clar ce îți dorești, fără frică și limitare.

Să interpretezi totul pozitiv

Iar apoi ne lovim de cruda realitate, în care vedem aceleași patternuri repetitive, în care oamenii ne tratează la fel, în care parcă totul este menit să ne împiedice să ne atingem scopul. Ei bine, aici intervine voința. Ce vreau să spun? Voința înseamnă că indiferent de ce se întâmplă în realitatea ta, tu continui pe drumul pe care ți-ai propus să mergi, spre un scop măreț. Acest drum nu va fi întotdeauna ușor, iar pentru asta ai nevoie de o credință care să lucreze în favoarea ta și să-ți alimenteze voința încontinuu. Aceasta este că tot ce ți se întâmplă, toate circumstanțele din viața ta vin să te ajute, să te sprijine să îți atingi scopul, chiar dacă nu pare așa. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să te ții de drumul tău și să ai încredere că toate lucrurile sunt aici să te întărească și să te sprijine pe drumul tău.

Să ai în minte scopul final, dar să fi prezent acum

Viața este o călătorie plină de obiective personale de îndeplinit și surprize presărate pe tot parcursul ei. Unele mai plăcute iar altele mai puțin plăcute. Este, până la urmă, un exercițiu de voință să stai pe linia de plutire și să mergi mai departe în viață, concentrându-te pe scopul personal. Însă, atunci când ți-ai atins obiectivul vei vedea că un altul apare la orizont. Și așa până la finalul vieții. Deci nu ar fi o idee rea să ne bucurăm de călătorie, dacă tot suntem aici.

Trăim într-o lume a gratifierii imediate, în care vrem să obținem totul repede și acum. Însă acest lucru ne poate slăbi voința în loc să o întărească. Până la urma urmei, obiectivele ni se vor schimba pe tot parcursul vieții, însă mereu va fi ceva de făcut și de realizat. Așa că, cel mai bine este să luați o pungă de popcorn, să vă relaxați și să savurați călătoria iar voința cea mai mare este să vă bucurați de viață așa cum este ea.

Lasa un comentariu