Orașul pufarinelor. Editorialul celor trei DE CE

8 ore de somn din cele 24 ar trebui să fie suficiente. Mai grav este însă când dormi în pantofi scumpi, dar terfeliți de praful lighioanelor ce le ai pe lângă tine. Îmi exprim doar o părere personală în acest editorial, nu mă aștept la iubire, mă aștept doar la înjurături. Mă uit pe lângă mine, văd copii îmbătrâniți înainte de vreme, mă privesc și pe mine în oglindă, am albit! Îmi pun o singură întrebare: DE CE? Mă mai aud unii, își dau și ei cu părerea…e genetic, stress, nopți pierdute… toate variantele pot fi luate în calcul. Revin la copii, am și eu unul acasă, mai am unul (fratele) plecat și mă întreb: DE CE? Ultimul DE CE ( ar putea fi mult mai multe întrebări de genul astă) se leagă de Complexul Energetic Oltenia. DE CE ne-a dat Dumnezeu o astfel de bogăție, nouă, idioților de la Gorj?

E vremea răspunsurilor

DE CE scriu un astfel de editorial? Și eu mă întreb același lucru. E primul de când sunt jurnalist. Poate că acum simt nevoia, poate că acum văd, mai mult ca niciodată, că direcția e câș, câș rău, iar noi suntem exact ca niște pufarine. Colorate, dulci când ne întâlnim (gustativ), slabe însă când e vorba de proteine. Nu țin de foame! Cum statul român nu a ținut cu noi, acești sclavi albi. Ne-am pierdut tot, dar absolut tot. Nu mai avem idoli, nu mai avem mândrie, Brâncuși poate fi chiar exportat din Gorj, nu ar mai interesa pe nimeni. Ecaterina și Tudor pot fi dați și ei la domeniul trecutului, acum avem războinici de pufarine. Da, da, spun cu tărie acest lucru! Și îl mai și cred. Când îi văd pe politicienii aștia tineri, prima linie, a doua… ș.a.m.d. … că dorm pe ei și se laudă cu NIMIC… Adică ei, băieții aștia mari, care au scăpat de pampersul politic de câteva luni și sunt abonați la laptele praf, încearcă în fiecare zi să pară salvatori de PUFARINE. Acum voi răspunde și la… DE CE.

  1. Timpul zboară, iar copiii ar trebui să însemne TOT, dar ABSOLUT TOT pentru această nație. Îmi e greu să-i privesc pe stradă pe aceeași oameni onești, știind că au rămas în acest județ, iar plozii lor au plecat în alte țări, pentru un trai mai bun, pentru respect și pentru a scăpa de nepotisme. Înainte de ultimul zbor, spre Ceruri, marele Adrian Păunescu spunea cam așa:

De unde sunteti, ma, din ce gaoace ,
Cum v-au putut parintii vostri face ?
Ce condimente le-au picat în sperma
De e tradarea voastra-atât de ferma ?
Ati pus nenorocita voastra laba
Pe-aceasta trista tara basaraba.

Ce mai ziceți mă, gălbenelelor? Albul reprezintă puritatea, încă o mai am…

  1. DE CE mai sunt aici? Poate de nebun, poate că visele mele sunt mai frumoase ca spălăturile politice, poate că mai sunt și alții ca mine, sigur sunt, dar, moare ceva în mine în fiecare zi. În fiecare minut, secundă… etc, dar, poate o să fie mai bine, pentru cei mici, pentru fiul meu, pentru copiii dumneavostră, NU CEDAȚI! Mai ales acum! E 1 DECEMBRIE! E ziua când suntem mândri, e ziua când ne vom bate cu pumnul în piept că i-am ars pe otomani, ne vom aminti de Posada, de Viteazul nostru din Oltenia și, probabil, de PUFARINELE care au vândut țara, încet, dar sigur, după 1989.

 

  1. Aici aș putea scrie mult, nu o să o fac, îmi e teamă să nu vă plictisesc. Peste 18 mii de angajați la înființare, puțin peste 13 mii în acest moment, vacă de muls pentru ăia pe care am pus ștampila, mină de aur pentru ăia de la București. Gorjul trebuia să fie un izvor de apă în mijlocul unui deșert. Din păcate, izvorul a apărut la noi, însă apa au băut-o alții. Exact cum se întâmplă și cu apa izvorâtă din munții noștri: E exportată în Dolj. Cam așa o să fie și cu CEO, va ajunge tot la Dolj.

 

P.S. Pufarinelor…la sfârșit e doar un cimitir și multă ceață. DECEneu s-ar uita cu milă către voi, pentru că el era mâna dreaptă a lui Burebista. Voi pentru ce aveți o mână dreaptă?

P.S.2 Am întâlnit un singur purtător de OUĂ. Dar, e femeie și nu face politică… v-ar băga pe mulți în buzunar, dar nu-i plac porcii și, chiar dacă voi nu simțiți, ea are nasul fin și nu se băzează pe voi, PUFARINE COLORATE!

Lasa un comentariu